Знайшли ТОП бренди виробників автомобільних комплектуючих

Склали список автомобільних брендів, у яких найдорожчі автомобільні комплектуючі. Таку роботу виконало американське агентство з оцінки вартості брендів – Brandirectory. 


Варто зазначити, що оцінка брендів проводилася не за стандартною моделлю, коли враховується фактична вартість використовуваних фізичних об'єктів та виробничих потужностей. Для оцінки вартості автомобільних брендів створювалася спеціальна система.

За оцінками Brandirectory, у ТОП 3 2021 року серед автомобільних брендів за вартістю комплектуючих увійшли:

  • Denso, майже 3,8 млрд доларів;
  • Hyundai Mobis, 3,29 млрд доларів;
  • Magna 2,42 млрд доларів.

Крім того, Brandirectory виділили ще такі автомобільні бренди: Sumitomo Electric Industries, Valeo, Toyota Industries та багато інших.


Цікаво, що в рейтинг від Brandirectory потрапили усі виробники автомобільних запчастин, включаючи вторинний ринок. Саме з цієї причини канадська компанія Magna потрапила на такі високі позиції. Адже цей виробник славиться своїм конвеєрним виробництвом автомобільних запчастин, а не безпосереднім складанням легкових або вантажних авто.


Загалом майже кожен бренд з виготовлення компонентів для автомобілів втратив у вартості. На показниках позначився період карантину. Наприклад, компанія Denso хоч і зберегла за собою перше місце, але в цілому також втратила ринкову вартість, порівняно з 2020 роком.